Известие

Collapse
No announcement yet.

Винаги са запотени стъклата!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
    ... а преди вентилатора има една централна клапа
    Да ама това е клапата за циркулация,за която съм споменал по-горе.тя не е за дебит а да спира/пуска въздуха отвън,а не да го увеличава или намалява.Тя е или отворена или затворена,средно положение нямя,тоест няма как да регулираш дебита освен от степените на вентилатора.А от клапите на централната конзола само го разпределяш.Колегата попита за клапа за дебит е такава няма.
    brava 1.4 sx
    alfa 156 1.8

Comment

Първоначално публикувано от koko156 Покажи съобщение
      ........Тя е или отворена или затворена,средно положение нямя,тоест няма как да регулираш дебита освен от степените на вентилатора.А от клапите на централната конзола само го разпределяш.Колегата попита за клапа за дебит е такава няма.
      абцолютно си прав. чак после се усетих.

ама продължавам да питам, защо не духа от процепа на предното стъкло.
      sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Koлега на мен не ми духаше на централната конзала и тези от-страни дето се въртят,проблема се появи след като смених ЦД'то - затиснал сам клапата(със снопа от кабелите),която насочва потока която се намирала точно зад ЦД'то
        156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
        KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
        Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
        Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Първоначално публикувано от barash Покажи съобщение
          Koлега на мен не ми духаше на централната конзала и тези от-страни дето се въртят,проблема се появи след като смених ЦД'то - затиснал сам клапата(със снопа от кабелите),която насочва потока която се намирала точно зад ЦД'то

Баси, за това не бих се сетил!
          Много добра насока колега.
          sigpic
          Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
          Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

A това за изпотените задни джамове при Спорт Вагона искам да добавя,че на мен ми се изпотяваха даже като я къпя-ама яко кондез,да не казвам ако вали-пълна мъгла.Свалям аз 17'те и ко да видя-подкалника единия скъсан от край до край(напречно),смених го и сега проблема изсъхна няма кондез няма шест/пет.А да и копчето за вътрешна цирколация не се включва без климатик и нямам ядове.
            156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
            KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
            Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
            Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Първоначално публикувано от barash Покажи съобщение
              ..........затиснал сам клапата(със снопа от кабелите),която насочва потока която се намирала точно зад ЦД'то
              хахаахха.......гениалните неща винаги са прости!
              10х
              ще разровя зад радиото, като се затопли.
              sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Колеги, аз имам подобен проблем като при ALFonsOlder от няколко дни. Много странно: не иска да духа на предното стъкло, когато въздуха идва извън купето. Иначе в краката си духа на степен 4 . А когато копчето за въртене на въздуха в купето е включено, си духа силно на предното стъкло. Вентилаторът и клапите се чуват че работят. Другия проблем е че в режим размразяване(т.е. дясната врътка в крайно дясно положение) не духа изобщо,иначе климатика и въртенето на въздуха в купето се включват. Много странно колеги. Помощ!

alfa 156 2.0
                Last edited by mitkomalki; d.m.y г., 18:28.

Comment

Като допълниние към темата: При Алфа 156 седан, симптоми като описаните в началото: потни стъкла като на градска баня; изсушаване само с климатик, при чист филтър купе - БЛОКИРАЛА АПА ЗА РЕЦИРКУЛАЦИЯТА. ИЗВАДИХ ФИЛТЪРА, БУТНАХ КЛАПАТА ЛЕКО С ПРЪСТ И ТЯ СЕ ВЪРНА В НОРМАЛНО ПОЛОЖЕНИЕ. ПРОБВАХ 20-тина ПЪТИ ОТ КОПЧЕТО - РАБОТИ. Но мисля повече да не използвам рециркулация, освен ако не е жизнено важно.

Comment

И аз да се включа в темата-от миналата седмица всяка сутрин колата е с изпотено отдясно предно стъкло и всички пасажерски стъкла.Отначало реших , че е от времето , докато миналият ден не видях, че цялата пасажерска стелка е плувнала във вода.Веднага се сетих, че паркирам под дървета и има много листа и разглобих корите под чистачките, като всичко беше в листа и кал които изчистих.Тъкмо бях решил ,че проблема е решен и днес при най-лекият дъжд забелязах, че отново капе вода накъде от към жабката и вече съм в шах.Къде според вас вас да търся проблема?
                    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Тоя филм и аз го гледах.Чистих няколко пъти ама тцъ - стелката е мокра.
                      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от stu Покажи съобщение
                        И аз да се включа в темата-от миналата седмица всяка сутрин колата е с изпотено отдясно предно стъкло и всички пасажерски стъкла.Отначало реших , че е от времето , докато миналият ден не видях, че цялата пасажерска стелка е плувнала във вода.Веднага се сетих, че паркирам под дървета и има много листа и разглобих корите под чистачките, като всичко беше в листа и кал които изчистих.Тъкмо бях решил ,че проблема е решен и днес при най-лекият дъжд забелязах, че отново капе вода накъде от към жабката и вече съм в шах.Къде според вас вас да търся проблема?
                        Има едни канали за оттичане на водата които са откъм калниците,почисти ги и тях.Сръчкай с нещо и сипи вида с някое шише да се измие добре и си готов.Успех в начинанието.
                        sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

Първоначално публикувано от toshko69 Покажи съобщение
                          Има едни канали за оттичане на водата които са откъм калниците,почисти ги и тях.Сръчкай с нещо и сипи вида с някое шише да се измие добре и си готов.Успех в начинанието.
                          В този случай трябва ли да свалям подкалниците?

Comment

Не. Сваляш пластмасовите кори под чистачките...
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Това вече го направих, без резултат.

Comment

Явно някъде има проблем и водата не се отича......както казаха колегите,свали пак пластмасите и огледай отново....наливай вода.....трябва да се стича под колата.
                                156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                                147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                                159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Working...
                                X